Zdrowie Diety Tabele kaloryczne Kurczak (brojler), udka, pieczone
DIETY

Ile kalorii ma kurczak (brojler), udka, pieczone, 100g

Składnik Ilość
Woda 68.41 g
Kalorie 177 kcal
Białko 28.32 g
Tłuszcze 5.77 g
Węglowodany 0 g
Błonnik 0 g
Składnik Ilość
Witamina A 18 mcg
Beta-karoten 0 mcg
Witamina B1 0.075 mg
Witamina B2 0.23 mg
Witamina B5 1.327 mg
Witamina B6 0.39 mg
Witamina B12 0.35 mcg
Witamina C 0 mg
Witamina D 5 IU
Witamina E 0.28 mg
Kwas foliowy 9 mcg
Składnik Ilość
Wapń (Ca) 12 mg
Żelazo (Fe) 1.3 mg
Magnez (Mg) 23 mg
Fosfor (P) 179 mg
Potas (K) 240 mg
Sód (Na) 96 mg
Cynk (Zn) 3.18 mg
Miedź (Cu) 0.078 mg
Mangan (Mn) 0.02 mg
Selen (Se) 19 mcg
Składnik Ilość
Cholesterol 93 mg
Nasycone kwasy tłuszczowe 1.45 g
Wieloniesnasycone kwasy tłuszczowe 1.39 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 1.86 g
Składnik Ilość
Walina 1.442 g
Leucyna 2.123 g
Izoleucyna 1.528 g
Treonina 1.219 g
Lizyna 2.42 g
Metionina 0.788 g
Fenyloalanina 1.091 g
Tryptofan 0.32 g
Wartości dla gram

Czy wiesz że...

Kurczak (brojler), udka, pieczone zawiera(ją) dużo fosforu. Fosfor poza tym, że wchodzi w skład kości, zębów, a nawet niektórych błon komórkowych, bierze jeszcze udział w większości procesów życiowych.

Aby spalić 177 kcal:

  • Szybki bieg
     
    9 min
  • Wchodzenie po schodach
     
    10 min
  • Pływanie
     
    27 min
  • Seks
     
    53 min
  • Zmywanie naczyń
     
    1.2 h
  • Gotowanie
     
    1.7 h
  • Oglądanie TV
     
    7 h

Udział składników: