DIETY

Pozostałe, Drób - Tabela kalorii

Produkty Woda [g] Kalorie Białko [g] Węglowodany [g] Tłuszcze [g]
bażant gotowany lub duszony 55.2 246 32.2 0 11.9
bażant, surowa pierś 73.5 133 23.96 0 3.16
bażant, surowe mięso 74.23 133 23.85 0 3.69
bażant, surowe udko 73.4 135 22.6 0 4.4
gęś wątroba 71.64 134 16.01 6.17 4.18
gęś z hodowli, mięso i skóra surowe 49.46 363 15.46 0 32.68
gęś z hodowli, mięso surowa 69.7 165 22.89 0 6.92
gęś z hodowli, pieczona 58.15 232 29.09 0 12.91
perliczka, bez skóry, mięso surowe 76.6 111 21.09 0 2.53
perliczka, mięso surowe 67.9 155 23.8 0 6.57
przepiórka, bez skóry, mięso surowe 71.08 133 21.41 0 4.55
przepiórka, mięso surowe 71.39 192 19.3 0 11.92
przepiórka, pieczona 60 223 24.8 0 13.8
przepiórka, pierś, mięso surowe 72.1 123 22.36 0 2.98
struś, mięso mielone, surowe 71.14 168 20.69 0 8.7
struś, polędwica , mięso surowe 75.7 124 21.65 0 3.24
struś, polędwiczka, mięso surowe 76.63 115 21.06 0 3
struś, polędwiczka, pieczona 66.59 152 28.94 0 3.82