DIETY

Drób - Tabela kalorii

Produkty Woda [g] Kalorie Białko [g] Węglowodany [g] Tłuszcze [g]
bażant gotowany lub duszony 55.2 246 32.2 0 11.9
bażant, surowa pierś 73.5 133 23.96 0 3.16
bażant, surowe mięso 74.23 133 23.85 0 3.69
bażant, surowe udko 73.4 135 22.6 0 4.4
gęś wątroba 71.64 134 16.01 6.17 4.18
gęś z hodowli, mięso i skóra surowe 49.46 363 15.46 0 32.68
gęś z hodowli, mięso surowa 69.7 165 22.89 0 6.92
gęś z hodowli, pieczona 58.15 232 29.09 0 12.91
indyk ,udko wędzone 62.4 205 28.1 0 9.8
indyk pieczony 67.98 146 29.94 0 2.65
indyk w sosie, mrożony 84.9 67 5.81 4.67 2.56
indyk, serce 76.54 116 16.7 0.42 4.67
indyk, serce duszone 71.26 139 21.32 0.67 4.62
indyk, skrzydełko bez skóry pieczone 63.9 166 31.65 0 3.5
indyk, skrzydełko pieczone 61 211 27.87 0 9.81
indyk, skrzydełko wędzone 58.6 215 27.3 0 12.12
indyk, skrzydełko, mięso surowe 70.83 163 20.39 0 7.53
indyk, surowe mięso 74.21 113 21.65 0 1.59
indyk, wątroba 60.86 231 17.75 2.26 16.72
indyk, wątroba duszona 56.72 268 20 1.21 20.38
kaczka, mięso surowe 65.12 210 17.54 0 14.8
kaczka, pierś bez skórki, mięso surowe 74.83 126 20.11 0 4.17
kurczak (brojler), części tłuste, mięso surowe 29.11 615 3.66 0 68.36
kurczak (brojler), duszony 70.06 156 28.88 0 3.9
kurczak (brojler), mięso durowe 72.84 116 23 0 1.69
kurczak (brojler), pieczony 64.44 178 30.48 0 4.51
kurczak (brojler), skrzydełka, mięso surowe 75.85 130 22.28 0 3.44
kurczak (brojler), skrzydełko, pieczone 63.41 208 30.22 0 8.01
kurczak (brojler), skrzydełko, smażone 59.95 209 29.88 0 9.04
kurczak (brojler), skrzydełko, suszone 65.2 179 27.45 0 7.21
kurczak (brojler), szyja, duszona na wolnym ogniu 67.52 183 25.3 0 7.94
kurczak (brojler), szyja, mięso surowe 69.39 155 17.69 0 8.99
kurczak (brojler), szyja, smażona 60.06 232 27.27 1.73 12.21
kurczak (brojler), udka, duszone 67.04 169 27.4 0 5.84
kurczak (brojler), udka, mięso surowe 75.62 118 20.78 0 3.49
kurczak (brojler), udka, pieczone 68.41 177 28.32 0 5.77
kurczak (brojler), udka, smażone 61.87 201 28.68 0 8.16
kurczak (brojler), udo mięso surowe 74.6 119 19.96 0 3.99
kurczak (brojler), udo, duszone 64.02 199 26 0 9.66
kurczak (brojler), udo, pieczone 63.5 215 25.42 0 10.95