DIETY

Wieprzowina - Tabela kalorii

Produkty Woda [g] Kalorie Białko [g] Węglowodany [g] Tłuszcze [g]
boczek parzony 39.8 445 11.6 0.67 44.18
boczek parzony, pieczony 12.88 548 34.91 1.32 42.4
boczek parzony, smażony 12.31 544 38.69 1.5 41
boczek parzony, z mikrofalówki 16.31 516 38.31 1.06 37.34
flaki wieprzowe 76.19 182 7.74 0 16.48
flaki wieprzowe, duszone 69.3 232 12.78 0 20.5
golonka z kością, mięso chude 72.6 134 25.39 0 3.43
golonka z kością, mięso chude i tłuste 66.73 176 21.48 0.41 9.64
golonka z kością, mięso chude i tłuste, pieczona 62.18 188 22.79 0.25 10.85
golonka z kością, mięso chude, pieczona 68.12 145 24.8 0.01 4.93
kotlet mielony z wieprzowiny 51.8 290 25.1 0 20.71
kotlet mielony z wieprzowiny (surowy) 60.88 268 16.59 0 21.34
mięso mielone z szynki 55.86 262 16.51 1.83 20.14
polędwiczki ze schabu 77 107 20.97 0 2.24
polędwiczki ze schabu, pieczone 67.85 141 26.41 0 3.46
schab, duszony 61.3 204 29.14 0 9.08
schab, pieczony 59.08 214 29.2 0 9.7
szynka wieprzowa 70.95 125 23.73 0.32 2.89
szynka wieprzowa, parzona 67.78 145 22.1 0.05 5.81
szynka wieprzowa, parzona, bez kości 74.89 109 19.15 0.97 3.18
szynka wieprzowa, parzona, bez kości, pieczona 72.36 111 20.55 0.85 3.06
szynka wieprzowa, parzona, części tłuste, bez kości, podgrzana 36 517 8.83 2 52.45
szynka wieprzowa, parzona, pieczona 66.77 161 24.42 0 5.5
szynka wieprzowa, parzona, pieczona, części tłuste, bez kości 35.65 523 7.5 1.83 54
szynka wieprzowa, parzona, z kością, mięso chude 68.36 127 23.78 0 3.67
szynka wieprzowa, parzona, z kością, mięso chude i tłuste 66.55 172 22.7 0.21 9
szynka z miodem, wędzona 69.87 121 18.43 7.14 2.35
wieprzowina, łopatka, mięso chude, pieczone 60.94 236 25.3 0 13.77
wieprzowina, łopatka, mięso chude, surowe 74.66 146 19.55 0 7.2
wieprzowina, mózg, duszony 77.55 134 11.95 0 9.33
wieprzowina, mózg, mięso surowe 79.3 126 10.24 0 9.38
wieprzowina, nerki, duszone 66.7 149 24.8 0 4.7
wieprzowina, nerki, mięso surowe 79.9 100 16.58 0 3.21
wieprzowina, nóżki marynowane 74 136 11.57 0.01 10.12
wieprzowina, nóżki, duszone 61.09 238 22.09 0 16.02
wieprzowina, nóżki, mięso surowe 64.41 207 23.48 0 12.58
wieprzowina, ozór, duszony 57.8 277 23.7 0 18.2
wieprzowina, ozór, mięso surowe 64.5 228 16.6 0 17.7
wieprzowina, płuca, duszone 82 98 16.6 0 3.1
wieprzowina, płuca, mięso surowe 78.72 87 13.84 0 2.7