Zdrowie Diety Tabele kaloryczne Fasola zwyczajna, żółta, mrożona, po ugotowaniu
DIETY

Ile kalorii ma fasola zwyczajna, żółta, mrożona, po ugotowaniu, 100g

Składnik Ilość
Woda 90.96 g
Kalorie 28 kcal
Białko 1.45 g
Tłuszcze 0.17 g
Węglowodany 6.63 g
Błonnik 3 g
Składnik Ilość
Witamina A 0 mcg
Beta-karoten 68 mcg
Witamina B1 0.034 mg
Witamina B2 0.09 mg
Witamina B5 0.049 mg
Witamina B6 0.06 mg
Witamina B12 0 mcg
Witamina C 4.1 mg
Witamina D 0 IU
Witamina E 0.04 mg
Kwas foliowy 24 mcg
Składnik Ilość
Wapń (Ca) 50 mg
Żelazo (Fe) 0.89 mg
Magnez (Mg) 25 mg
Fosfor (P) 30 mg
Potas (K) 128 mg
Sód (Na) 9 mg
Cynk (Zn) 0.48 mg
Miedź (Cu) 0.059 mg
Mangan (Mn) 0.32 mg
Selen (Se) 0.4 mcg
Składnik Ilość
Cholesterol 0 mg
Nasycone kwasy tłuszczowe 0.043 g
Wieloniesnasycone kwasy tłuszczowe 0.082 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 0.007 g
Składnik Ilość
Walina 0.073 g
Leucyna 0.092 g
Izoleucyna 0.054 g
Treonina 0.066 g
Lizyna 0.072 g
Metionina 0.018 g
Fenyloalanina 0.053 g
Tryptofan 0.016 g
Wartości dla gram

Czy wiesz że...

Fasola zwyczajna, żółta, mrożona, po ugotowaniu zawiera(ją) dużo miedzi. Miedź jest mikroelementem niezbędnym w procesie produkcji erytrocytów.

Aby spalić 28 kcal:

  • Szybki bieg
     
    1 min
  • Schodzenie ze schodów
     
    5 min
  • Mycie okien
     
    7 min
  • Gotowanie
     
    16 min
  • Robienie na drutach
     
    30 min
  • Robienie makijażu
     
    56 min
  • Oglądanie TV
     
    1.1 h

Udział składników: