Coffee and Sons – zdecyduj, że ten dzień będzie dobry
Rodzinna palarnia kawy speciality z Biłgoraja ma ciekawe powiedzenie – For a Good Day – w związku z tym każdego dnia możemy decydować o tym, jaki on będzie. Codziennie setki ludzi z naszego otoczenia zaczynają swój dzień – gdzieś za ścianą, pod drugiej stronie ulicy. Od rana kłębią im się w głowie myśli o tym co ich czeka. Też tak masz?
Wiedzą o tym pasjonacie kawy z Lubelszczyzny i dlatego każdego dnia w ich głowach pojawiają się nowe pomysły na to, by dać ludziom coś co pomoże im decydować o tym, że ten konkretny dzień, będzie dobrym dniem. Jak to robią? Zobacz sam.
Trzy pokolenia kochające kawę
Początki palarni kawy Coffee and Sons były podobne jak pierwsze kroki niejednego fascynującego projektu. Wulkan pomysłów, energia do działania, wspólne rozmowy, plany i nadzieje, które trzeba było zderzyć z rzeczywistością. I wszystko zaczęło się o przydomowego garażu w Biłgoraju i maleńkiej maszyny do wypalania ziaren kawy.
Dziś na czele palarni stoją trzy pokolenia miłośników kawy:
Dziadzio Marian( dziadek Daniela)
Daniel – założyciel palarni (syn Marka i wnuk Mariana)
i Marek – Roaster (osoba wypalająca ziarna kawy), a prywatnie ojciec Daniela.
Rzemieślnicza palarnia, która stawia na skuteczne nowoczesne rozwiązania
Czy da się połączyć to co “stare” z tym co “nowe”? Pewnie, że tak! Panowie z Coffee and Sons opanowali to do perfekcji i stali się wzorem do naśladowania dla innych palarni kawy.
Tradycyjne wypalanie kawy nie byłoby możliwe bez klasycznego pieca GOTHOT z 1958 roku – ziarna w piecu nie mają bezpośredniego kontakt z gorącym metalem, są opalane gorącym powietrzem, co sprawia, że każde jest idealne wypalone i oddaje maksimum smaku i aromatu. Dzięki temu każda filiżanka kawy ziarnistej od Coffee and Sons jest dobrym pomysłem, by zacząć dzień na TAK.
A co jest nowego?
Rozgrzane ziarna, które wysypuje się z pieca – w środku może być nawet 250 stopni Celsjusza – trzeba schłodzić, bo inaczej stracą na jakości. Z pomocą przychodzi nauka, a konkretnie suchy lód. Dzięki temu ziarna są gotowe do kolejnych etapów produkcji już po dwóch minutach – zachowują smak i aromat w środku i nic się nie traci.
Wszystko ma swój czas
Aby zachować jakość ziaren, która przekłada się na to, czy kawa nam smakuje, czy odrzuca, panowie z Coffee and Sons dokładnie planują dni, w których wypalają kawę. Kawy są palone minimum raz w tygodniu. Można je kupić tylko w sklepie online – www.coffeeandsons.pl – dzięki temu załoga palarni ma wpływ na ostateczną jakość produktu.
Każdy znajdzie coś dla siebie
W ofercie Coffee and Sons znajdziesz kawę ziarnistą, lub mieloną – jak wolisz, kawę bezkofeinową, kawę przelewową i kawy dedykowane do ekspresu. Znajdziesz kawy pod wszystkie metody parzenia.
Dla wygody kieruj się kolorami opakowań. W jasnych paczkach znajdziesz jasno palone ziarna idealne do zaparzenia metodami przelewowymi (ekspres przelewowy, drip, chemex, aeropress, french press), zaś w ciemnych opakowaniach ciemno palone kawy pod ekspres kolbowy, ekspres automatyczny, kawiarkę, french press i zalewajkę
Koniecznie sprawdź flagowy produkt od rodzinnego trio – do zaparzenia metodami tradycyjnymi to Zestaw startowy mieszanki, czyli nasze 4 ciemno palone bestsellery idealne do domowych ekspresów kolbowych i automatycznych, kawiarki, French Pressu oraz tradycyjnej „zalewajki”. https://coffeeandsons.pl/kawa-ziarnista/zestaw-startowy-4-x-250g-mieszanki
Jesteś fanką/fanem przelewów? Zasmakuj trzech autorskich mieszanek stuprocentowej arabiki – Przelewowa Owocowa – soczysta i orzeźwiająca, Przelewowa Klasyczna – słodka i czekoladowa, Przelewowa Tropikalna – lekka
i kwiatowa https://coffeeandsons.pl/kawa-ziarnista/przelewowa
Myślisz o kawie? Sprawdź co Coffee and Sons ma dla Ciebie.