Cisowianka Perlage wśród najlepszych wód świata
FineWaters.com – najważniejszy światowy portal, który zajmuje się oceną wód z całego świata – uznał Cisowiankę Perlage za wodę najwyższej klasy. Cisowianka Perlage znalazła się wśród tak znakomitych wód jak duńska Iskilde, fińska Venn czy włoska Etrusca.
Uznany sommelier wody Michael Mascha uznał Cisowiankę Perlage za jedyną wodę z Polski w gronie najlepszych wód butelkowanych świata.
Nikogo nie trzeba przekonywać, że wody różnią się od siebie. Wystarczy położenie źródła, inna mineralizacja czy poziom nasycenia dwutlenkiem węgla, a smak każdej wody staje się wyjątkowy na swój sposób. Różnicę nie tylko dostrzegają sommelierzy, wytrawni smakosze potrafią, podobnie jak wino, dobierać wodę do potraw.
Woda do obiadu
Cisownianka Perlage w szczególności nadaje się do białego mięsa i drobiu; świetna do obiadu czy kolacji. Dzięki małym bąbelkom mamy uczucie „szampańskiego“ smaku i delikatności wody. Nie wpływa na smak potrawy, a dodatkowo wspomaga trawienie. Prelage to woda o średniej mineralizacji, naturalnym ph i odpowiednim poziomie węglowodanów.
Menu
Na całym świecie renomowane restauracje wprowadzają karty wód. Takie pierwsze „wodne menu“ wprowadziła ekskluzywna restauracja La Pergola w rzymskim Hiltonie – aż 50 pozycji wód z całego świata. Tylko patrzeć, kiedy polska Cisowianka Perlage znajdzie się na tej liście.